Blog de beauty, lifestyle si review-uri

Cum am reusit sa beau minim 2L de apa pe zi

Este una dintre problemele cu care m-am confruntat de cand ma stiu. Cand aveam un stil de viata sedentar, obisnuiam sa beau maxim jumatate de pahar cu apa toata ziua, iar in zilele in care ieseam din casa probabil ajungeam la 2 pahare (500ml) de apa pe zi. In rest consumam 4 cafele pe zi. Am avut si o perioada de vara in care ma “hidratam” numai cu ness cu Cola, pana am ajuns la doctor aproape lesinata, cu tensiunea 7. In timp am inceput sa observ ca nici pielea nu mai avea un aspect normal, dar am pus asta pe seama inaintarii in varsta.

De-a lungul timpului am incercat mai multe metode ca sa beau mai multa apa dar degeaba daca pur si simplu nu mi-era sete, pentru ca asta e motivul principal pentru care multi dintre noi nu putem bea apa – nu ne este sete. Am observat ca nu multa lume pricepe acest lucru si se mira ca e posibil sa nu-ti fie sete. Ei bine, se poate ca pur si simplu sa nu ai sete deloc, niciodata.

Am incercat sa beau din pahare cu un design care imi facea sete. Imi cumparasem doua pahare speciale pentru asta. Am incercat sa beau din vase de anumite culori ce imi faceau oarecum sete, de exemplu din cana mea portocalie de supa. Am incercat si cu apele mele preferate din comert. Am incercat sa beau apa cu lamaie/lime. Am baut apa si tinandu-ma de nas. Nimic n-a functionat.

Acum doua luni, cand simteam ca iar intru in starea aia de lesin permanent, m-am enervat si m-am hotarat sa ma fortez sa beau 2L de apa pe zi. Mi-am portionat cei doi litri ca sa stiu ca beau exact 2L si ca nu adorm seara pana nu termin toata apa: am o sticla de plastic de 1L si o umplu de doua ori pe zi cu apa de la chiuveta. (Apa in Constanta este buna la gust. In caz ca in orasele voastre nu e ok, puteti bea apa imbuteliata.) Am inceput sa beau fortat dar cu grija ca sa nu mi se aplece sau sa inghit cu goluri de aer. Mi-am pus sticla la gura si am adoptat o pozitie ferma dar o atitudine de leguma, ca sa pot inghiti multe guri de apa una dupa alta, fara sa gandesc prea mult. A functionat. Prima zi a fost mai greu pana am terminat cei 2L, a doua zi a fost mai usor, iar din a treia zi deja depaseam 2L lejer si inca mi-era sete! M-am fortat dar mi-am obisnuit organismul cu minim 2L de apa pe zi si ma bucur ca am reusit. Am primit incurajari si de la o prietena sportiva care mi-a spus ca in primele zile este greu sa te fortezi sa bei, dar ca in scurt timp te obisnuiesti si nu mai sunt probleme.

Astept sa-mi povestiti si experientele voastre intr-un comentariu.

Comments on: "Cum am reusit sa beau minim 2L de apa pe zi" (1)

  1. eu beau in jur de 2 litri sau peste de la sine…este destul de important pe termen lung sa consumi lichide astfel elimini o mare parte din toxine

Lasa un comentariu la: "Cum am reusit sa beau minim 2L de apa pe zi"