Blog de beauty, lifestyle si review-uri

Elmiplant SUN ca loțiune de corp

Am ajuns la concluzia că pentru hidratarea pielii corpului sunt mai bune loțiunile după plajă decât loțiunile de corp. De ce o să vă explic în următoarele rânduri.

Astă-vară foloseam pentru protecție împotriva radiațiilor solare sprayul uscat Garnier care, deși devenea pulbere după aplicare pe piele, era promovat ca un bun hidratant, invizibil, ce nu trebuie întins cu mâna. Un produs foarte bun dar care trebuie întins pe piele pentru că lasă în urmă o pulbere albă. În fine. Revenind, vara mi se usucă pielea mai repede ca în alte sezoane și chiar trebuie să folosesc o soluție de hidratare după fiecare duș. Din păcate nu suport nimic uleios pe corp. Am încercat mai multe loțiuni, unturi, chiar și loțiunea sub duș de la Nivea, dar toate îmi ”îmbracă” pielea în ceva unsuros și nu suport senzația, mai ales că parcă mi se sufocă pielea. Mă spăl cu săpun antibacterian Protex și am nevoie să-mi simt pielea curată și catifelată. Senzația de catifelare o lasă o piele bine hidratată, nicidecum unsuroasă, așa că m-am reorientat.

Ideea mi-a venit de la sprayul uscat Garnier. M-am întrebat dacă n-o exista pe piață un produs similar, destinat doar hidratării, fără protecție solară, ceva ce aș putea folosi zilnic. Am căutat pe rafturile din magazine și mi-a picat fisa. Mai încercasem în trecut loțiuni după plajă și știam că nu lasă urme uleioase după aplicare dar nu m-am gândit ca le-aș putea folosi pe tot parcursul anului, zi de zi. În plus, vroiam ceva sub formă de spray pentru o aplicare ușoară și rapidă.

Folosesc câteva produse Elmiplant de care sunt mulțumită și vroiam ceva ieftin și bun, ca să nu-mi pară rău dacă-l arunc în caz că nu-mi e de folos. Așa mi-am cumpărat din Auchan un spray după plajă Elmiplant SUN care vine într-un ambalaj albastru-deschis pe care scrie că se absoarbe rapid și nu conține parabeni. (Evit pe cât posibil cosmeticele cu parabeni.) A costat în jur de 15 lei.

Acum să vă spun cum este. În primul rând mă enerveaza recipientul. Sticla este ok în mare dar ca să scoți loțiunea trebuie să o ții dreaptă, perpendiculară cu solul, ceea e imi este greu în anumite poziții. Mă descurc. În plus, cantitatea care iese la o apăsare nu este mereu aceeași, iar lichidul se cam împrăștie. Nu este direcționat și dozat cum trebuie de pompiță. Trecem peste.

Parfumul este unul fresh, destul de plăcut și rămâne plăcut și după aplicare. Miroase a plante proaspăt culese dintr-o grădină, dacă vreți.

Loțiunea în sine este albă, foarte puțin grasă și se absoarbe repede în piele după ce o întindeți neglijent cu mâna. E de ajuns să o aplicați pe piele la distanțe de 15cm pentru a se hidrata întreaga suprafață.

Eu o folosesc pe zonele uscate ale corpului – glezne, tălpi – sau pe întreg corpul, după duș. Sunt foarte mulțumită de ea și am văzut-o pe net și în varianta cu particule strălucitoare. Nu știu cum este dar sper să nu producă iritații. Poate o s-o încerc. Voi ce soluții de hidratare folosiți?

Lasa un comentariu la: "Elmiplant SUN ca loțiune de corp"