Blog de beauty, lifestyle si review-uri

Review: Cafeaua de specialitate ClaroCafe

review cafeaua specialitate clarocafe (3)

As putea spune ca sunt o bautoare inraita de cafea, insa una cu bun simt pentru ca imi place sa cred ca beau cu masura. Incep ziua cu o ceasca obisnuita iar pe parcurs mai consum 2-3 jumatati pentru a ma mentine in forma. Spun asta pentru ca pe mine cafeaua ma ajuta sa ma concentrez si sa gandesc mult mai repede fata de atunci cand nu consum cafea. Profit de beneficiile cafelei mai ales atunci cand trebuie sa imi concentrez toata atentia pe un proiect cu deadline. Sunt sigura ca stiti despre ce vorbesc.

Cafelele care imi placeau pana acum si pe care le cumparam din magazine fizice erau toate pe linia celor cu ambalaj negru. Imi plac cafelele tari, cu aroma aceea de boabe proaspat prajite si macinate. Obisnuiam sa-mi prepar cafeaua obisnuita cu doua lingurite de cafea si una de zahar brut la o ceasca, la care adaugam Coffeeta sau frisca vegetala. In cafenele obisnuiesc sa consum espresso cu frisca (neaparat vegetala pentru ca nu-mi place gustul de lapte in cafea).

Astazi vreau sa va povestesc experienta mea cu cafelele de specialitate, pe care le-am descoperit de curand cu ajutorul celor de la magazinul specializat pe cafele si ceaiuri ClaroCafe.ro, care au fost draguti si mi-au trimis mai multe mostre pentru testare.
Cafelele pe care le-am incercat de la ei sunt: Guatemala Sierra Madre (prajita si macinata), Columbia Origin Select (decofeinizata, prajita si macinata), Columbia Huila (prajita si macinata) si Columbia Huila (verde, macinata).

Denumirile sunt, de fapt, numele zonelor de origine ale boabelor de cafea. De exemplu, prima cafea provine din zona muntoasa Sierra Madre de Chiapas, din sudul Guatemalei, America Centrala. Urmatoarele trei provin din Columbia. ClaroCafe au cafele ce provin si din alte regiuni din America, Africa sau Indonezia, cum ar fi Etiopia, Costa Rica, Brazilia, Peru, Rwuanda si Sulawesi.

Ambalajul

review cafeaua specialitate clarocafe (7)
review cafeaua specialitate clarocafe (8)
review cafeaua specialitate clarocafe (1)
review cafeaua specialitate clarocafe (9)
review cafeaua specialitate clarocafe (10)
review cafeaua specialitate clarocafe (6)

Cafelele prajite si macinate au venit in pungi speciale cu interior din aluminiu ce pastreaza aroma, iar la mijloc au un filtru special pentru aerisire, ce mentine prospetimea. Imi place ca pungile sunt subtiri si inalte, astfel ca pot acomoda atat 250g cat si 500g de cafea macinata, dar fara sa ocupe mult spatiu de depozitare in bucatarie sau camara.

Design-ul pungilor ClaroCafe este istet. Se inchid simplu, cu ajutorul benzii de plastic atasate de-a lungul deschizaturii, pe care trebuie doar sa o strangeti. Practic pungile sunt deja deschise si nu mai trebuie sa le taiati cu foarfeca, sa le tineti inchise cu ajutorul unui elastic sau cleste special. Trebuie doar sa rulati de doua ori gatul pungii si sa indoiti cele doua capete laterale ale benzii de sus.

Cafeaua verde macinata a venit intr-o punga din hartie cu strat protector de plastic la interior. Punga nu are filtru dar, la fel ca primul tip, este impermeabila, lucru care ma bucura pentru ca o tin pe masa din bucatarie de o saptamana si o stropesc accidental cu apa si alte lichide in timp de gatesc. Spre deosebire de pungile ClaroCafe cu cafea prajita, aceasta se inchide si deschide cu sistem zipper (fermoar din plastic), care este foarte rezistent, din cate observ.

Pe etichetele de pe pungile de cafea sunt trecute informatii despre tipul de cafea continut, cum ar fi regiunea de provenienta, notele aromei, varietatea, altitudinea, tipul de procesare si data prajirii.

Cafeaua

In ultimele doua saptamani am baut din toate cele 4 sortimente si nu m-am hotarat care-mi place mai mult pentru ca fiecare are ceva special in aroma.

ClaroCafe nu vinde cafea obisnuita de supermarket, ci cafea de specialitate, de calitate superioara, macinata, prajita si ambalata chiar de ClaroCafe. Pentru cei care afla prima oara acest termen, cafeaua de specialitate este produsa prin cele mai bune practici agricole in microclimate strict delimitate. Dupa prajire, spre deosebire de cafeaua obisnuita, cea de specialitate are o aroma complexa dar clar definita.

Cafeaua decofeinizata ClaroCafe Columbia Origin Select, ce contine o varietate de cafele din ferme locale, mi se pare total diferita de cele decofeinizate din comert pentru ca nu are gustul acela specific, nu este greu de digerat, deci nu te saturi de ea dupa un timp. Este aproape la fel de puternic aromata si gustoasa ca cele cu cofeina. Are note de caramel si lemongrass, cu corp delicat. Totusi, personal, simt o diferenta si prefer sa o consum noaptea tarziu, cand simt nevoia sa imi mai fac o cafea.

In timpul zilei mi-a placut sa alternez intre Guatemala Sierra Madre, ce contine cafea Caturra si Catuai, si Columbia Huila prajita, din soiurile Cattura si Columbia. Prima are note de fructe tropicale si ciocolata, cu corp cremos, iar a doua are note de caramel si fructe, cu corp abundent si plin. Nu ma hotarasc pe care o prefer desi sunt diferite. La ambele simt buchetul puternic, dar daca Guatemala Sierra Madre are un parfum si un gust mai complex, mai fructat, daca vreti, Columbia Huila imi pare mai serioasa, mai amara.

Dupa fierbere, ambele sunt cremoase, consistente, bine aromate si credeti-ma ca se pot consuma foarte usor si fara zahar sau alti indulcitori. Eu nu am mai simtit nevoia sa adaug zahar brut si Coffeeta.

Cafeaua verde Columbia Huila, insa, mi-a schimbat de o saptamana stilul de a consuma cafea, in sensul ca de la prima ceasca nu am putut sa mai beau altceva. Pot sa spun ca mi-e pofta, pur si simplu, de aceasta cafea.

Cafeaua verde, probabil stiti, este cafeaua cruda si este considerata o solutie pentru slabit ce scade si tensiunea arteriala. Am citit mai multe articole despre cat de rapid poti slabi consumand cafea verde in loc de cafea prajita, dar va spun sincer ca motivul meu nu este acesta. Nu cred absolut deloc in diete. Pentru mine singurele metode de slabit sunt consumul mare de apa combinat cu exercitiile fizice regulate si alimentatia sanatoasa.

review cafeaua specialitate clarocafe (5)
review cafeaua specialitate clarocafe (2)

Cafeaua verde ClaroCafe Columbia Huila are ceva special care m-a cucerit. O prepar ca pe orice alta cafea, fierband 2 lingurite in ibric. Proaspata, in punga, are un miros foarte interesant si special, care parca ma drogheaza. E ca un parfum cu toate 3 notele caracteristice unui parfum de la o casa renumita. Cand o miros in punga simt o aroma ca de ierburi necunoscute ce mai apoi parca se combina cu un parfum vag de ceva asemanator cu cafeaua, iar la final sa simt un puternic parfum de cafea foarte proaspata.

Dupa fierbere, daca este calda, nu are nici gust, nici miros. Tot ce simt este o bautura consistenta si interesanta. Prefer sa o consum la temperatura camerei pentru ca atunci simt o aroma mai complexa. Mi-e greu sa va explic in cuvinte. Trebuie s-o incercati neaparat!

In afara de gustul care mi-a creat dependenta, o alta calitate este ca, nefiind nici amara, nici dulce, nu trebuie sa pun zahar sau altceva in ea ca sa o imbunatatesc. Este o bautura cu aroma nedefinita care imi satisface toate gusturile.

Nu va recomand, totusi, sa o consumati seara, inainte de culcare pentru ca mi se pare de 2-3 ori mai tare decat cafeaua prajita.

Un alt beneficiu al consumului de cafea verde este ca nu pateaza dintii.

review cafeaua specialitate clarocafe (4)

Unde gasiti cafeaua ClaroCafe

Toate cafelele pe care le-am incercat si le-am descris in acest review, precum si restul sortimentelor de specialitate ClaroCafe, sunt disponibile pe site-ul oficial ClaroCafe.ro. Preturile variaza intre 17 si 65 lei pentru 250 grame, dar puteti sa va personalizati comanda selectand gramajul dorit, tipul de prajire (espresso/ibric, filtru) si daca doriti cafeaua sub forma de boabe sau macinata. Tot la magazinul online ClaroCafe.ro gasiti si ceaiuri, ustensile de cafea, chiar si espressoare profesionale.

Astept sa-mi povestiti si voi experientele voastre cu cafelele deosebite. In curand vom lansa si un concurs aici, in colaborare cu ClaroCafe.ro, in care unul dintre cititorii iMonica.ro va primi cafea organica Claro, asa stati pe-aproape:)

Lasa un comentariu la: "Review: Cafeaua de specialitate ClaroCafe"